Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

CsomagkövetésTanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Multivitamin

Multivitaminnal az egészséges életért. Ajánlott azoknak, akik 1-2 tablettával szeretnék fedezni a napi vitaminszükségletüket. Különböző kiszerelésű és dózisú multivitamin tabletták, cseppek és kapszulák. Válogasson a külön női, férfi és 50 kor felett ajánlott multivitaminok közül!

Tovább

Mire jó a multivitamin?

A multivitamin egy tökéletesen kompakt készítmény azoknak, akik számára fontos a megfelelő vitamin és ásványi anyag bevitel, de nem szeretnének napi 8-10 kapszulát bevenni (és ezeket külön helyekről beszerezni).

A multivitamin készítmények nagy előnye az egyszerűség: általában napi 1-2 multivitamin kapszulával/tablettával vagy néhány cseppel fedezhető a napi vitamin szükséglet - minden nap, ugyanabban az időpontban. Ennél egyszerűbben gondoskodni a saját egészségünkről, aligha lehet.

A kínálatunkban számos multivitamin található, melyek összetétele termékenként változik. Bizonyos készítmények csak a napi minimum vitaminbevitelt fedezik, míg más készítmények komplex megoldást nyújtanak 1-1 speciális élethelyzetre is: versenysportoló, nehéz fizikai munkát végző vagy valamilyen betegséggel küzdő személyek számára.

A multivitamin hatása a szervezetre

A multivitaminok hatása megkérdőjelezhetetlen. Számos kutatás bizonyítja, hogy a megfelelő vitamin és ásványi anyag bevitel nagyban hozzájárul a szervezetünk hosszú távú egészségéhez. Szerencsére, amióta multivitamin készítmények kaphatók a piacon, elég naponta 1-2 szem kapszulát vagy tablettát magunkhoz venni és hosszú távon ilyen pozitív hatásokat érhetünk el:

  • Multivitamin hatása az általános egészségre: a multivitamintól jobb lesz az ember kedve, csökkenti a stresszt, növeli a fizikai és szellemi teljesítőképességet, továbbá lassítja a szervezet öregedését
  • Multivitamin hatása az immunrendszerre: a különböző vitaminok kombinálásával extra védelmet adhatunk immunrendszerünknek, amely így könnyeben veszi fel a harcot a különböző betegségekkel és allergiákkal szemben
  • Multivitamin hatása az emberi szervezet egyéb részeire: a különböző multivitaminok támogatják a szemünk egészségét, segít megőrizni a hajunk és bőrünk egészséges állapotát, továbbá segít megelőzni a küönböző daganatos megbetegedések kialakulását

Mennyi az ajánlott napi adag multivitaminból?

A vitamin napi szükséglet személyenként változik. Teljesen más az igénye egy huszonéves sportos szervezetnek és egy középkorú mozgásszegény életmódot folytató szervezetnek.

A felnőttek számára ajánlott napi vitamin és ásványi anyag beviteli referencia értékeket EU-s szabályzat határozza meg. A 1169/2011/EU rendelet XIII. melléklete alapján (NRV) a különböző vitaminok és ásványi anyagok napi ajánlott beviteli értéke így alakul:

Tápanyag, mértékegység

Mennyiség

A-vitamin, μg

800

D-vitamin, μg

5

E-vitamin, mg

12

K-vitamin, μg

75

C-vitamin, mg

80

Tiamin, mg

1,1

Riboflavin, mg

1,4

Niacin, mg

16

B6-vitamin, mg

1,4

Folsav, μg

200

B12-vitamin, μg

2,5

Biotin, μg

50

Pantoténsav, mg

6

Kálium, mg

2000

Klorid, mg

800

Kalcium, mg

800

Foszfor, mg

700

Magnézium, mg

375

Vas, mg

14

Cink, mg

10

Réz, mg

1

Mangán, mg

2

Fluor, mg

3,5

Szelén, μg

55

Króm, μg

40

Molibdén, μg

50

Jód, μg

150

 

Az NRV meghatározott értéke alapvetően rugalmas. De tartósan ennek a mennyiségnek a sokszorosát fogyasztani szükségtelen.

Minden esetben konzultáljon a háziorvosával az Önnek megfelelő vitamin és ásványi anyag szükségletről!

Multivitamin ára az Egészségkirálynál

Az Egészségkirály webshopban igen kedvező árakon juthat multivitaminhoz. Árainkat folyamatosan figyeljük és mindig igyekszünk a vásárlók igényeit maximálisan kielégíteni ezen a téren is.

A multivitamin ára 169 Ft-tól 14.309 Ft-ig terjed nálunk, így szinte bárki megtalálhatja a saját pénztárcájának megfelelő multivitamin készítményt. Ha pedig túl drágának találja a kiszemelt terméket, kapcsolja be a csengőt az „Értesítést kérek árcsökkenés esetén” feliratnál! Így amikor akciós a választott multivitamin készítmény, Ön első kézből fog értesülni róla.

Multivitamin vásárlás az Egészségkirályon

Nincs is más dolga, mint kosárba tenni és megrendelni a kiszemelt Multivitamin készítményt. A vételárat bank- és hitelkártyával tudja biztonságosan fizetni, továbbá átutalással és utánvétellel is rendezheti az összeget.

 

Tovább