Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Szűrés

Termék státusza
Ár
959 Ft - 4 929 Ft

CsomagkövetésTanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Jód

Jód tabletták és jód tartalmú étrendkiegészítők az egészséges pajzsmirigyműködésért és anyagcseréért. Különböző kiszerelésű és dózisú jód oldatok és tabletták és folyékony jód. Válogasson széles kínálatunkból!

Tovább

A jód hatása az emberi szervezetre

A jód egy különesen fontos nyomelem, amely a pajzsmirigyműködésben és ezáltal a hormonok megfelelő termélésében játszik kiemelt szerepet. A jód az anyagcserefolyamatban is részt vesz, továbbá a gyermekek szellemi fejlődésében is szerepet játszik.

A jódot általában különböző élelmiszerekkel és az ivóvízzel juttatjuk be a szervetünkbe, azonban kutatások bizonyítják, hogy Magyarország egyes részein messze nem kielégítő a jódbevitel a lakosság körében. Ilyen esetekben kiemelten fontos a külső, táplálékkiegészítő formájában alkalmazott utánpótlás.

 

A jód pótlása, vagyis az ajánlott napi bevitel

A napi jód szükséglet az EU-ban használt NRV érték szerint: 150 μg. Ez az érték azonban nem minden ember számára mérvadó. Egyes élethelyzetekben, pl. csecsemő vagy gyerekkorban ennél kevesebb, kb. napi 80-120 μg jód fogyasztása a javasolt. Míg terhesség és szoptatás idején ennél több, kb. napi 200 μg a javasolt érték.

 

A jód hiánya a szervezetben

A jódhiány jellegzetes tünete az ún. jódhiányos strúma, amely a pajzsmirigy megnagyobbodását okozza. Hosszú távon egy komolyabb pajzsmirigyzavar előfordulása sem kizárt. Rövid távon jóval gyakoribb tünet a súlygyarapodás, amely a pajzsmirigy-alulműködésből fakad.

A jódhiány a szellemi és testi teljesítőképességet is rontja, továbbá akár az egész életünkben jelenlévő, magas koleszterinszintet is okozhat.

 

Jód vásárlás online az Egészségkirály-nál

Vásároljon jód készítményeket: oldatokat, tablettákat vagy folyékony jódot az Egészségkirály.hu-n és óvja meg a saját és családja egészségét!

Válogasson széles kínálatunkból! Kérdés esetén bátran keresse vevőszolgálatunkat!

Tovább