CsomagkövetésTanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Voelkel bio feketeáfonyalé 330 ml

Voelkel bio feketeáfonyalé 330 ml

Voelkel bio feketeáfonyalé 330 ml

Szállítási idő! :
2 - 4 munkanap
További adatok
Rendelhető
3 279 Ft
Egységár: 9 936 Ft/liter
Mennyiségi kedvezmény:
1+  db
-
3 279 Ft/db
3+  db
-1%
3 246 Ft/db
4+  db
-2%
3 213 Ft/db
5+  db
-3%
3 181 Ft/db
7+  db
-4%
3 148 Ft/db
Részletek
A fekete áfonya gyümölcsét már a történelem előtti idők óta fogyasztják, az orvostudomány azonban először a XVI. században említi. Hagyományosan a szárított levelét, vagy gyümölcsét használták, többek között a C-vitamin hiánya miatt fellépő skorbutra, vagy vesekőre és az epe rendellenességeire, illetve később gyümölcsét a hasmenés, a száj és torok fertőzésére, a leveléből készült főzetet pedig a vércukor csökkentésére alkalmazták.

Flavonoid (mirtillin) tartalma jelentős. A kékespiros színt adó antociánok, proantociánok, leukoantociánok, flavonolok és származékaik más flavonoidokhoz hasonlóan antioxidáns tulajdonságúak, melyek a sejteket és a sejtmembránt a szabadgyökök által okozott károsodások ellen védik. A frissen szedett fekete áfonya 100 grammja mintegy 400 mg antocián-származékot tartalmaz. Az áfonyabogyó tartalmaz még katekineket, pektint, gyümölcssavakat és cukrokat. Vitaminjai közül az A-, B1-, C- és D- vitaminok, pantoténsav és nikotinamid a legfontosabbak, fő ásványi anyagai pedig a foszfor, cink, magnézium, kalcium, vas és a mangán.

Megfigyelések szerint, melyeket klinikai vizsgálatok is alátámasztanak, a fekete áfonya jótékony hatású a szem állapotára, egyes szemrendellenességek, így pl. zöld hályog (glaukóma), szürke hályog, makuladegeneráció kezelésében és megelőzésében. A hatásmechanizmus még nem teljesen ismert. Feltételezhető, hogy fokozza a vér, ezáltal az oxigén szállítását a szembe, erősíti a kollagén szerkezetét, melynek következtében javul a szem állapota hályog, illetve makuladegeneráció esetében. Egyes tanulmányok szerint erősíti kapilláris ereket, illetve a keringési rendszerre is jótékonyan hat.
Adatok
Cikkszám
4015533103261
Tömeg
330 g/db
Kiegészítő termékek