Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

CsomagkövetésTanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

D-vitamin

D-vitamin készítmények a csontozat és a fogak hosszú távú egészségéért. Különböző kiszerelésű és dózisú D-vitamin tabletták, rágótabletták és kapszulák. Válogasson széles kínálatunkból!

Tovább

Mire jó a D-vitamin?

A D-vitamin egy különleges vitamin fajta: szervezetünk maga állítja elő, így talán hasonlít a hormonokhoz. A D-vitamint a szervezetünk napsütés (fény) hatására termeli. Az útja így néz ki: vér » máj » vese. Megkülönböztetjük azonban a D2 és D3-vitamint: előbbihez táplálék vagy táplálékkiegészítő formájában jutunk hozzá, míg utóbbit az UV-B sugárzás hatására termeli szervezetünk (+ táplálékkiegészítőkkel pótolható a téli hónapokban).

A D-vitamin hiány nem játék. Fiatalkorban komolyan veszélyezteti a szellemi és fizikai fejlődést, míg felnőtt korban az általános egészségünkre van igen negatív hatással a hosszú távú D-vitamin hiány. Elsősorban a csontokra, az izomzatra és a szívre van negatív hatással a hiánya.

A D-vitamin hatása a szervezetre

Ahogy feljebb már írtuk, számtalan negatív egészségügyi hatással van a D-vitamin hiány a szervezetünkre nézve.

Néhány pontban összeszedjük, hogy mi történik a testünkkel akkor, hogy ha megfelelő mennyiségben viszünk be D-vitamint a szervezetünkbe:

  • D-vitamin hatása a csontokra: kiemelt szerepe van a gyermekkori csontfejlődésben és az egészséges csontozat megtartásában (felnőtt korban). Megelőzi és csökkenti az időskori csontritkulás tüneteit, továbbá az izületekre is jó hatással van.
  • D-vitamin hatása a fogakra: mivel a fog "csontból van", a fogazatra is nagy hatást gyakorol a D-vitamin. Nagyban függ a fogak épsége és szuvasodás elleni védekezőképessége a megfelelő D-vitamin beviteltől. Erősíti a fogakat.
  • D-vitamin hatása a bőrre: pozitív hatással van a különböző bőrbetegségekre nézve. Elsősorban a pikkelysömörben szenvedőknek nyújthat megoldást a megnövelt D-vitamin bevitel.
  • D-vitamin hatása a többi vitaminra/ásványi anyagra: segít a kálciumnak, magnéziumnak és foszfornak beépülni a szervezetünkbe. Így különösen ajánlott együtt fogyasztani őket.

Mennyi az ajánlott D-vitamin napi adag?

A D-vitamin napi szükséglet személyenként változik. Teljesen más a D-vitamin igénye egy huszonéves sportos szervezetnek, amely a napja nagy részét a szabad levegőn tölti és egy középkorú mozgásszegény életmódot folytató szervezetnek, amely a napja zömét a szobában tölti.

A felnőttek számára ajánlott napi vitamin és ásványi anyag beviteli referencia értékeket EU-s szabályzat határozza meg. A 1169/2011/EU rendelet XIII. melléklete alapján (NRV) a D-vitamin napi adagja: 5 μg = 200 NE

Ugyanakkor más szervezetek szerint napi 100 μg = 4000 NE (IOM UL, SCF/EFSA UL) is szükséges lehet.

Az NRV meghatározott értéke alapvetően rugalmas. De tartósan ennek a mennyiségnek a sokszorosát fogyasztani szükségtelen.

Minden esetben konzultáljon a háziorvosával az Önnek megfelelő vitamin és ásványi anyag szükségletről!

D-vitamin ára az Egészségkirálynál

Az Egészségkirály webshopban igen kedvező árakon juthat D-vitamin-hoz. Árainkat folyamatosan figyeljük és mindig igyekszünk a vásárlók igényeit maximálisan kielégíteni ezen a téren is.

A D-vitamin ára 399 Ft-tól 17.029 Ft-ig terjed nálunk, így szinte bárki megtalálhatja a saját pénztárcájának megfelelő D-vitamin készítményt. Ha pedig túl drágának találja a kiszemelt terméket, kapcsolja be a csengőt az „Értesítést kérek árcsökkenés esetén” feliratnál! Így amikor akciós a választott D-vitamin készítmény, Ön első kézből fog értesülni róla.

D-vitamin vásárlás az Egészségkirályon

Nincs is más dolga, mint kosárba tenni és megrendelni a kiszemelt D-vitamin készítményt. A vételárat bank- és hitelkártyával tudja biztonságosan fizetni, továbbá átutalással és utánvétellel is rendezheti az összeget.

Tovább