Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

CsomagkövetésTanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

C-vitamin

C-vitamin készítmények az immunrendszer hosszú távú egészségéért és az energikus mindennapokért. Különböző kiszerelésű és dózisú C-vitamin tabletták, kapszulák és porok. Válogasson széles kínálatunkból!

Tovább

Mire jó a C-vitamin?

A C-vitamin talán az egyik legismertebb vitamin - ez nem is véletlen. Az egyik, ha nem a legfontosabb vitaminról beszélünk, melynek folyamatos pótlása elengedhetetlen az emberi szervezet számára. Számtalan fontos funkciót lát el testünkben, így kiemelten fontos a megfelelő minőségű és mennyiségű C-vitamin utánpótlás.

A C-vitamin hiány rendkívül veszélyes. Első tünetei általában a rosszkedv, levertség, gyengeség és figyelemhiány. Ezt követik a légzési nehézségek, izomfájdalmak és ínybetegségek. Súlyos esetben sárgaságot és lázat okozhat, illetve komoly bőrproblémákat idézhet elő. A hosszú távon fenntartott C-vitamin hiány akár halált is okozhat.

A C-vitamin hatása a szervezetre

Ahogy feljebb már írtuk, számtalan negatív egészségügyi hatással van a C-vitamin hiány a szervezetünkre nézve.

Néhány pontban összeszedjük, hogy mi történik a testünkkel akkor, hogy ha megfelelő mennyiségben viszünk be C-vitamint a szervezetünkbe:

  • C-vitamin hatása az immunrendszerre: csökkenti a fertőzések által okozott megbetegedések súlyosságát és valószínűségét, továbbá részt vesz a regenerációban és a sebgyógyulásban. Természetes antihisztamin révén csökkenti az allergiás tüneteket.
  • C-vitamin hatása a szellemi teljesítőképességekre: megfelelő mennyiségben növeli testünk fizikai, de főleg szellemi teljesítőképességét. Továbbá képes hatástalanítani a stresszes állapotban keletkező kártékony szabadgyököket.
  • C-vitamin hatása az anyagcsere folyamatokra: kiemelkedő szerepet vállal testünk anyagcsere folyamatában, illetve koleszterinszint-csökkentő hatással is bír. Vassal vagy rézzel együtt szedve további pozitív hatásokat figyeltek meg.
  • C-vitamin hatása a daganatos megbetegedésekre: antioxidáns hatása révén felveszi a harcot a daganatos megbetegedésekkel szemben, továbbá preventív céllal szedve csökkenti azok kialkulásának esélyét.

Mennyi az ajánlott C-vitamin napi adag?

A C-vitamin napi szükséglet személyenként változik. Teljesen más a C-vitamin igénye egy huszonéves sportos szervezetnek és egy középkorú mozgásszegény életmódot folytató szervezetnek.

A felnőttek számára ajánlott napi vitamin és ásványi anyag beviteli referencia értékeket EU-s szabályzat határozza meg. A 1169/2011/EU rendelet XIII. melléklete alapján (NRV) a C-vitamin napi adagja: 80 mg.

Ugyanakkor más szervezetek szerint napi 1000 mg (EVM G) vagy akár 2000 mg (IOM UL) is szükséges lehet.

Az NRV meghatározott értéke alapvetően rugalmas. De tartósan, hosszú távon ennek a mennyiségnek a sokszorosát fogyasztani szükségtelen.

Minden esetben konzultáljon a háziorvosával az Önnek megfelelő vitamin és ásványi anyag szükségletről!

C-vitamin ára az Egészségkirálynál

Az Egészségkirály webshopban igen kedvező árakon juthat C-vitamin-hoz. Árainkat folyamatosan figyeljük és mindig igyekszünk a vásárlók igényeit maximálisan kielégíteni ezen a téren is. 

A C-vitamin ára 149 Ft-tól 9029 Ft-ig terjed nálunk, így szinte bárki megtalálhatja a saját pénztárcájának megfelelő C-vitamin készítményt. Ha pedig túl drágának találja a kiszemelt terméket, kapcsolja be a csengőt az „Értesítést kérek árcsökkenés esetén” feliratnál! Így amikor akciós a választott C-vitamin készítmény, Ön első kézből fog értesülni róla.

C-vitamin vásárlás az Egészségkirályon

Nincs is más dolga, mint kosárba tenni és megrendelni a kiszemelt C-vitamin készítményt. A vételárat bank- és hitelkártyával tudja biztonságosan fizetni, továbbá átutalással és utánvétellel is rendezheti az összeget.

Tovább