CsomagkövetésTanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Chlorhexamed antibakteriális szájöblítő 200 ml

Chlorhexamed antibakteriális szájöblítő 200 ml

Chlorhexamed antibakteriális szájöblítő 200 ml

Rendelhető
899 Ft
Egységár: 4,5 Ft/ml
Részletek

A Chlorhexamed oldat olyan gyorsan és megbízhatóan ható, széles spektrumú antibakteriális és gombaellenes hatással rendelkező szájöblítő, amely elsősorban a szájüreg és a torok bakteriális eredetű gyulladásainak kezelésére ajánlott.

A szájüreg és a garat gyulladásainál alkalmazható széles spektrumú antiszeptikum. Öblítésre, gargalizálásra higítás nélkül alkalmazandó.

Chlorhexamed szájfertőtlenítő
Hatóanyag: 0,1 % chlorhexidin-diglukonát

Hatás:
A Chlorhexamed oldat gyorsan és megbízhatóan ható, szé es spektrumú antibakteriális hatással rendelkező szájöblítő, amely elsősorban a szá üreg és a torok gyulladásai esetén aján ott. 

A Chlorhexamed különlegessége
A Chlorhexamed a szájüregben tartósan kötődik a száj nyál ka hártya és a fogak felszínéhez. Ezáltal a Chlorhexamed hatása hosszú ideig érvényesül. A chlorhexidin-diglukonát hatóanyag antibakteriális hatású, melynek alkalmazása során eddig nem észlelték bakteriális rezisztencia kialakulását.

Alkalmazása:
A Chlorhexamed a szájüreg bakteriális eredetű gyulladásai esetén alkalmazandó.

Alkalmazása különösen ajánlott a következő esetekben:

-  ínygyulladás (gingivitis),

-  a száj nyál ka hártya gyulladása (Stomatitis),

-  protézis alatti gyulladás (protézis Stomatitis).
-  Szájhygiéne biztosítására, ha a fogmosás elvégzése korlátozott.

-  Fogorvosi gyakorlatban a bakterális csíraszám csökkentésére fogorvosi beavatkozások előtt és után.
-  A megfelelő szájhygiéne gyakorlásának akadályoztatása esetén (implantátumok,

-  sínezett állcsonttörések,

-  manuális képtelenség a fogtisztításra) a Chlorhexamed biztosítja a szájhygiénét és gátolja a kellemetlen szájszag kialakulását.

Figyelmeztetések:
Bármely alkotórészre való túlérzékenység (allergia) esetén nem alkalmazható. A szájnyálkahártyán jelenlévő mélyebb, nem vérző fekélyek esetén nem ajánlott.

A használat során ízérzési zavarok, valamint nyelvzsibbaaás léphetnek fel, melyek maguktól megszűnnek a Chlorhexamed hatásának elmúltával.
Különösen hosszabb ideig tartó alkalmazás esetén (1 héten túl) fokozhatja a fogkőképződést, illetve a fogak, a tömések, a fogpótlások és a nyelv elszíneződése következhet be.

Ezeket az elszíneződéseket Ön is megszüntetheti. Tisztítsa meg fogait a Chlorhexamed alkalmazása előtt fogkrémmel! Protézis esetén azt is tisztítsa meg a rendelkezésre álló fog sortisztítóval a Chlorhexamed-del való kezelés előtt! Az ezután fellépő esetleges enyhe elszíneződések pedig fogorvosi tisztítással szüntethetők meg. Egyes esetekben a szájnyálkahártya fokozott hámlását idézheti elő, mely később regenerálódik.

Gyógyszerekkel való kölcsönhatása nem ismert.
Kisgyermekeknél (10 kg testsúly) 30-60 ml oldat véletlen lenyelése gyomorpanaszokat, hányingert okozhat. 1 20 ml-nél nagyobb mennyiség lenyelése esetén orvoshoz kell fordulni. Terhesség és szoptatási időszak alatt ismereteink szerint egyaránt alkalmazható, mégis ajánlott kikérni az orvos, illetve fogorvos véleményét. Alkoholt tartalmaz. A lejárati idő után a termék nem alkalmazható! Gyermekek elől gondosan elzárandó! Szobahőmérsékleten, napfénytől védve tartandó!

Adagolás, alkalmazási mód és időtartam:
A Chlorhexamed hígítás nélkül használandó.

Alkalmazása naponta 2-szer, reggel és este (étkezés és fogmosás után) ajánlott. Az adagolókupakot a jelölésig kell megtölteni (15 ml); az oldatot fél percig a szájban tartva öblögetni vagy a torokban gargalizálni, majd kiköpni. Utána nem szabad vízzel vagy más folyadékkal öblíteni. Az oldat véletlen lenyelése veszélytelen.
Protézis Stomatitis esetén a protézist a szokásos fog sortisztítóval tisztítsa meg, alaposan öblítse le, majd helyezze 5 percig a Chlorhexamed oldatba! Ezen kívül a szájban a fent leírt módon öblögessen.

A Chlorhexamed-et folyamatosan, hosszabb ideig csak orvosi vagy fogorvosi felügyelet mellett lehet alkalmazni.
A Chlorhexamed alkalmazása évente maximálisan 8 hétig javasolt.

Adatok
Cikkszám
4047400033906
Tömeg
200 g/db
Hasonló termékek